Loader

Κέικ καρότου ρολό με κρέμα τυριού

2015-04-04
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 19λ
  • Έτοιμο σε: 5:19 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

4/4/15

Κέικ καρότου ρολό με κρέμα τυριού για την Διεθνή Ημέρα Καρότου (International carrot day). Ορισμένη την 4η του Απρίλη η συγκεκριμένη μέρα είναι όπως καταλαβαίνετε άλλη μια «αμερικανιά», που όπως λέει και ο άντρας μου, τις αγαπώ. Μια ευκαιρία να απολαύσουμε ένα νόστιμο γλυκό όμως, δεν μένει ποτέ χαμένη στο ZannetCooks.gr. Δοκιμάστε την!

carrotcakeroll (1) carrotcakeroll (3)

Συστατικά  

Για το κέικ:

3 μεγάλα αυγά

2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο και λίγο ακόμα για το ταψί

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μια πρέζα αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

1 κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη

¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές του γλυκού κανέλα

¾ του φλιτζανιού αλεύρι

1 μεγάλο φλιτζάνι καρότα τριμμένα

Ζάχαρη άχνη για το ρολάρισμα και το σερβίρισμα

Για τη γέμιση:

200gr. Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το κείκ: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε την βανίλια και το αραβοσιτέλαιο.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το baking , το ginger, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε να ενωθεί το μείγμα.

Βήμα 3

Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Την λαδώνουμε και απλώνουμε το μείγμα καρότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 18-19 λεπτά.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας σε επιφάνεια εργασίας και την πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη. Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε στην πετσέτα και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό, με την πετσέτα στο ενδιάμεσο. Το αφήνουμε στην άκρη 1-2 ώρες να κρυώσει καλά.

Βήμα 5

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με το βούτυρο να αφρατέψουν και ρίχνουμε την άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη κρέμα. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 6

Όταν το κέικ κρυώσει τελείως το ξετυλίγουμε προσεχτικά και αλείφουμε το εσωτερικό του με την κρέμα τυριού. Το ξανατυλίγουμε προσεχτικά και το κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο. Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.

Βήμα 7

Περνάμε το ρολό από μπόλικη ζάχαρη άχνη που έχουμε ρίξει σε μεγάλο πιάτο και το ακουμπάμε σε πιατέλα. Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *