Loader

Πικάντικη τυροσαλάτα με γιαούρτι και ελιές

2015-11-11
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

11/11/15

Πικάντικη τυροσαλάτα με γιαούρτι και ελιές στο μενού για κάτι ανάλαφρο στο πιάτο μας. Ένα ελαφρύ γεύμα, άκρως μεσογειακό .Σερβίρουμε επίσης σαν συνοδεία μπύρας, μαζί με ψιλοκομμένα λαχανικά ή πιτούλες.

*Το za’atar ή zaatar είναι μείγμα ξερών μυρωδικών με σουσάμι. Αν δεν έχετε ήδη κάποιο έτοιμο, μπορείτε να ανακατέψετε ξερά μυρωδικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σουσάμι και να ρίξετε στην τυροσαλάτα. Την επιπλέον ποσότητα φυλάξτε τη σε αεροστεγή συσκευασία , στο ντουλάπι με τα υπόλοιπα μπαχαρικά για κάποια άλλη χρήση.

olivefetadip (4) olivefetadip (6)

Συστατικά

  • ¾ του φλιτζανιού φέτα θρυμματισμένη
  • ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
  • ¼ του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών za’atar *
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες
  • Χυμό και ξύσμα ½ λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

Βήμα 2

Είναι ιδανική συνοδεία για λαχανικά, όπως καρότο, σέλερι, αγγούρι ή ότι άλλο θέλετε και ψημένες πιτούλες ή nachos. Επίσης μπορούμε να το κάνουμε γέμιση για σάντουιτς ή ότι άλλο μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *