Loader

Σουφλέ με χόρτα και μυρωδικά

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

300γρ.ρύζι νυχάκι

1/2κιλό βλίτα χοντροκομμένα

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

1/2ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος

6φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

Λάδι

Αλατοπίπερο

3αυγά χτυπημένα

1φλ.γάλα

1 1/2φλ.γκούντα τριμμένο

1/2φλ.ρεγκάτο τριμμένο

Βούτυρο για τη φόρμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το ρύζι για 6-7 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι τα χόρτα με το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνιθο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι μόλις μαλακώσουν τα χορταρικά. Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και το γκόυντα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με τα χορταρικά και το μείγμα γάλακτος. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει ελαφρά το κόβουμε για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.