Loader

Σολομός με tapenade μεσογειακό

2013-08-20
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

20/8/13

Δεύτερη μέρα μετά τις διακοπές και το γαλήνιο κλίμα κυριαρχεί ακόμα…όλες οι σκέψεις μας, οι κουβέντες και τα σχόλια αφορούν τις όμορφες μέρες στο νησί.

Τέτοια ώρα τρώγαμε ή μόλις είχαμε απολαύσει το ενδιάμεσο γεύμα μας. Αυτό το ούτε μεσημεριανό , ούτε βραδινό που υιοθετεί  αρκετός κόσμος τελικά κατά τη διάρκεια των διακοπών, ο καθένας για τους λόγους του πάντα!

Με θαλασσινή νότα το σημερινό μας φαγάκι και μεσογειακές γεύσεις από την επίσκεψη μου στην όμορφη Τήνο.

Λιαστές ντομάτες , κάππαρη, ελιές και καλοψημένος σολομός με το νου στα γαλάζια νερά των Κυκλάδων.

Συστατικά  

 

4κομμάτια σολομός από ουρά

1φλ.ελιές μαύρες

1μικρό λεμονάκι τουρσί

1κ.σ.κάππαρη

1μεγάλη σκελίδα σκόρδο

2κ.σ.λάδι και λίγο ακόμα για το σολομό και το σερβίρισμα

6φιλέτα αντζούγιας

1κ.σ.άνηθος και επιπλέον για το γαρνίρισμα

3μεγάλες λιαστές ντομάτες Τήνου

Μπόλικη πράσινη σαλάτα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τις ελιές, το λεμονάκι, την κάππαρη, τον άνηθο , τις αντζούγιες και τις λιαστές ντομάτες. Λιώνουμε εκεί μέσα το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα κρατάμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το σολομό. Ακουμπάμε τα κομμάτια του ψαριού σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι , ελάχιστο νερό και λίγο αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά. Για το σερβίρισμα ακουμπάμε σε κάθε πιάτο μπόλικη πράσινη σαλάτα και ακουμπάμε πάνω από 2 κομμάτια ψαριού. Διασκορπίζουμε με το tapenade και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λάδι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

προσαρμογή συνταγής :

http://www.closetcooking.com/2013/08/green-olive-and-preserved-lemon-tapenade.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.