Loader

Σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 7
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

7 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

250 γραμμ. μαργαρίνη ή βούτυρο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
3/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ
1 βανίλια
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη στη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ. Κρατάμε 1 φλ. τσαγιού γεμάτο από το σοκολατένιο υγρό για το τέλος. Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο υγρό της κατσαρόλας. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οc στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. τσαγιού υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *