Loader

Σοκολατένιο γιαουρτοκέικ με γλάσο

2013-08-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3/4φλ.ζάχαρη

3αυγά χτυπημένα

1βανίλια

1/3φλ.γιαούρτι

1/4φλ.κακάο

1φλ.αλεύρι

1/2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

2κ.σ.κακάο

1φλ.ζάχαρη άχνη

1κ.γλ.νερό

1/4φλ.λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη βανίλια και το γιαούρτι και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ. Επίσης ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, τη ζάχαη και το μπέικον και τα ρίχνουμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο πολύ καλά και αλείφουμε καλά την επιφάνεια του κέικ. Το βάζουμε στο ψυγείο τοτλάχιστον 1 ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.