Loader

Σκουμπρί μαρινάτο με πικάντικη πορτοκαλοσαλάτα

2014-02-21
  • Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

21/2/14

Σκουμπρί μαρινάτο με πικάντικη πορτοκαλοσαλάτα. Δυο ξεχωριστές ιδέες που ενώθηκαν σε μια εκπληκτικά νόστιμη συνταγή. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια πρόταση σερβιρίσματος- όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες- αλλά σερβίρονται και χώρια, με εξίσου μεγάλη επιτυχία!

skoumpimarin (13)

Συστατικά  

Για το σκουμπρί*:

4 φιλέτα σκουμπρί

Αλάτι χοντρό

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού ίνες σαφράν

1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι

Χυμός ενός μεγάλου λεμονιού

Ξύσμα ½ λεμονιού

Πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη

½ κουταλιά της σούπας πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

Για την σαλάτα:

1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο

1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι κόκκινο λάχανο

1/4 του φλιτζανιού ρόκα ψιλοκομμένη

1/4 του φλιτζανιού κόλιαντρος ψιλοκομμένος

1 ½ κουταλιά της σούπας ελιές Καλαμών, σε ροδέλες ή ψιλοκομμένες

2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος

1 ½ κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο

2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το σκουμπρί: Πλένουμε τα φιλέτου του ψαριού και τα ακουμπάμε το ένα δίπλα στο άλλο σε σκεύος με καπάκι. Το πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντρό αλάτι και το ανακινούμε να πάει παντού. Τα αφήνουμε στην άκρη για 3-6 ώρες. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και το ανακατεύουμε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, λίγο από το λάδι και το σαφράν. Περιχύνουμε με αυτό τα φιλέτα και τα φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα μεταφέρουμε στο σκεύος με τα φιλέτα. Ανακατεύουμε προσεχτικά να μην διαλύσουν και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.

Βήμα 3

Για τη σαλάτα**: Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη σαλάτα και την μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος

Βήμα 4

Για το σερβίρισμα: Απλώνουμε τα φιλέτα πάνω στη σαλάτα με τη μαρινάδα μελιού και αν θέλουμε συμπληρώνουμε λίγο λάδι, χυμό λεμόνι ή αλατοπίπερο. Σερβίρουμε αμέσως. *Το σκουμπρί διατηρείται στο ψυγείο με το λαδάκι του μέχρι και 1 μήνα. **Αν θέλουμε να προετοιμάσουμε τη σαλάτα νωρίτερα για τραπέζι κρατάμε στην άκρη το λάδι ,το λεμόνι, το αλατοπίπερο, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τα chives, το φρέσκο κρεμμύδι και το κουκουνάρι ώστε να μην νερώσει καθόλου ή μαλακώσει η σαλάτα.

skoumpimarin (15)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *