Loader

Ρύζι με κοτόπουλο και χουρμάδες

2013-08-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1 1/2 φλ.τσαγιού ρύζι Αμερικής

1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο, ψιλ/νο

50γρ. κουκουνάρι

1φλ.τσαγιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσι , κομμένοι στα 2

4 κ.σ.ελαιόλαδο

1κ.σ. βούτυρο

αλάτι – πιπέρι

1/2 φλ.τσαγιού τσικουδιά ή τσίπουρο ή ρακή

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζετε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και είτε το στραγγίζετε είτε το αφήνετε να πιεί το νερό του. Προσθέτετε πιπεράκι και το βούτυρο σας και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνετε το κοτόπουλο, το κουκουνάρι και τους χουρμάδες. Αλατοπιπερώνετε , ανακατεύετε και προσθέστε το αλκοολούχο ποτό που προτιμάτε. Εγώ έβαλα τσικουδιά. Μόλις το απορροφήσει προσθέστε και το ρυζάκι σας, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε πιατέλα. Καλή επιτυχία :))) Βασικό συστατικό μας..η αγάπη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *