Loader

Ρυζομαϊντανοσαλάτα με αγγούρι και ανθότυρο

2013-09-25
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

25/09/13

Λοιπόν μπορεί να σας ακουστεί κάπως, αλλά τον τελευταίο καιρό, τείνω όλο και περισσότερο να μου αρέσουν και να χρησιμοποιώ τα σεμεδάκια της γιαγιάς μου.

Ξέρετε αυτά τα άσπρα, κεντημένα, ραμμένα και χειροποίητα πανάκια που αράδιαζαν σε όλο το σπίτι οι παλιότερες γενιές. Δεν ξέρω αν μπορώ να εντάξω αυτή την νέα μου κλίση, στο ότι μεγαλώνω και εκτιμώ αυτά τα πράγματα ή στο ότι η μόδα επιστρέφει , που λένε.

Διακριτικά και επιλεκτικά μεν, αλλά ναι, στο σπίτι μας επέστρεψε! Δείτε τα και εσείς με άλλο μάτι και εκτιμήστε τα, μπορεί να σας αρέσουν το ίδιο όσο και σε’ μένα!

Συστατικά  

1φλιτζάνι ρύζι βρασμένο

½ αγγούρι κομμένο σε μισές ροδέλες

1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

4-5 ελιές χωρίς κουκούτσι

50gr. Ανθότυρο, χοντροκομμένο ή θρυμματισμένο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού μουστάρδα πικάντικη

1 κουταλιά του γλυκού χυμός λεμόνι και λίγο ξύσμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε πιάτο, σαλατιέρα ή βαθύ μπολ το ρύζι και από πάνω ρίχνουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές και το αγγούρι.

Βήμα 2

Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα και όσο αλατοπίπερο θέλουμε και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε ελαφρά και διασκορπίζουμε το ανθότυρο για να σερβίρουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.strawberryplum.com/lemon-dill-orzo-pasta-salad-with-cucumbers-olives-feta/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *