Loader

Πένες με κοτόπουλο μπρόκολο και πράσινες ελιές

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2στήθη κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες

Αλατοπίπερο

Λάδι

5σκελ.σκόρδο λιωμένες

2κ.γλ.δενδρολίβανο

1/2κ.γλ.μπούκοβο

2/3φλ.πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες

500γρ.πένες

1 ½ φλ.μπρόκολο χωρισμένο σε τουφίτσες

Χυμό 1 λεμονιού

 

Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το μπούκοβο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το μπρόκολο, τις ελιές και το χυμό λεμονιού μαζί με το νερό που κρατήσαμε και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για 20 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις πένες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τριμμένο τυράκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *