Loader

Ριγανάτο λάχανο φούρνου

2014-05-09
  • Servings: 2
  • Prep Time: 10λ
  • Cook Time: 45λ
  • Ready In: 55λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

9/5/14

Ριγανάτο λάχανο φούρνου, αν βαρεθήκαμε να το τρώμε συνέχεια ωμό ή βραστό και θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε χωρίς πολύ κόπο ή έντονες μυρωδιές στο σπίτι μας. Μόνο του ή σαν συνοδευτικό αντί κάποιων άλλων λαχανικών, θα σας εκπλήξει με την ευκολία εκτέλεσης της συνταγής αλλά και της νοστιμιάς του.

Ingredients

  • 1 μικρό λάχανο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Ξερή ρίγανη

Method

Step 1

Καθαρίζουμε το λάχανο από τα πρώτα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε φέτες μέτριου πάχους.

Step 2

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και την ψεκάζουμε με λίγο λάδι (ή spray λαδιού με peperoncino, για πικάντικη γεύση). Ακουμπάμε τις φέτες του λάχανου τη μια δίπλα στην άλλη και τις ραντίζουμε με λίγο ακόμα λαδάκι. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40-45 λεπτά.

Step 3

Το σερβίρουμε αμέσως σαν συνοδευτικό με κάποιο ψητό κρέας ή ψάρι ή μαζί με pesto ή κάποια sauce της επιλογής μας.

roastedcabbage (1) roastedcabbage (6)

 

Κατηγορία Συνταγής: , , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *