Loader

Πουτανέσκα με τόνο

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Εμένα μου αρέσει ξερή μυζήθρα τριμμένη αλλά μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο τυρί αν θέλετε ή ακόμα θρυμματισμένη ψίχα ψωμιού ελαφρά ψημένη στο γκριλ με ελάχιστο λάδι.

Συστατικά  

 

250γρ.ζυμαρικά της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα λαζάνια)

Λάδι

1κονσέρβα τόνου στραγγισμένη

3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1κόκκινη καυτερή ψιλ/νη

1/2φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ολόκληρες

1κ.σ.κάππαρη

1/2φλ.λευκό κρασί

1ντομάτα πολύ ψιλ/νη

Το ξύσμα μισού λεμονιού

Αλατοπίπερο

Μαϊντανός ψιλ/νος  για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τον τόνο και με ένα πιρούνι τον διαλύουμε. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη και σβήνουμε με το κρασί. Έπειτα ρίχνουμε και την ντομάτα μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και 1φλιτζανάκι του καφέ νερό. Το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 3-4 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα τα ζυμαρικά μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *