Loader

Πολύσπορα κρακεράκια με μαύρη μπύρα

2015-02-14
  • Yield: 30-32 άτομα
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 25λ
  • Ready In: 45λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

18/2/15

Πολύσπορα κρακεράκια με μαύρη μπύρα για να συνοδεύσουμε τι άλλο; Την μπύρα μας! Θα τα συνδυάσουμε με τον ταράμα, το τουρσί σε περίπτωση που καταφέρετε να μην τα φάτε νωρίτερα από την Καθαρά Δευτέρα. Εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού!

darkbeercrack (1) darkbeercrack (3)

Ingredients

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • ¾ του φλιτζανιού μαύρη μπύρα
  • 50gr. Νιφάδες βρώμης και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 50gr. Λιναρόσπορος σπασμένος και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 50gr. Ψίχα πασατέμπο ή ηλιόσπορου και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 50gr. Σουσάμι και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 50gr. Μαυροκούκι ή παπαρουνόσπορος και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

Step 2

Πλάθουμε με τα χέρια δυο μακρόστενα ρολά και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται. Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις πασπαλίζουμε με επιπλέον σπόρια και λίγο αλατοπίπερο.

Step 3

Τα πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα να κολλήσουν πάνω στη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές σκεύος για να διατηρηθούν φρέσκα πολλές μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *