Loader

Πικάντικος λεμονάτος αρακάς με αγκινάρες

2013-07-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  


300γρ.αρακάς
5καρδιές αγκινάρας
4κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Χυμό 2 λεμονιών
Λάδι
Αλατοπίπερο
1.2κ.γλ.μπούκοβο
1/2ποτ.κρασιού λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνω λάδι σε μια κατσαρολίτσα και σωτάρω,τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτω τον αρακά και ανακατεύω 1-2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τον χυμό λεμονιού,το μπούκο,τον άνιθο και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνω νεράκι και το αφήνω να πάρει μια βράση. Ρίχνω και τις αγκινάρες και σιγοβράζω μισή ωρίτσα αν ο αρακάς είναι κατεψυγμένος ή μια αν είναι φρέσκος. Σερβίρω πασπαλισμένο με μπόλικο ψιλοκομμένο άνιθο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *