Loader

Πικάντικα ρεβύθια με μπούκοβο και κύμινο

2013-07-29
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

250γρ.ρεβύθια
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
2 φύλλα δάφνης
Αλατοπίπερο
Λάδι
1κ.γλ.κύμινο
1 πρέζα μπούκοβο
Χυμό λεμόνιου

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια . Την επόμενη μέρα ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι το σκόρδο και τον μαιντανό. Ρίχνουμε τα ρεβύθια όλα τα μπαχαρικά και νερό να καλύψει τα ρεβύθια. Σιγοβράζουμε περίπου 1 ½ ώρα. Εναλλακτικά αν έχετε χύτρα ρίξτε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε σύμφωνα με τους χρόνους βρασμού της χύτρας σας. Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμόνι. Έτσι ή αλλιώς τα γευόμαστε με μεγάλη ευχαρίστηση!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.