Loader

Πικάντικα μπουτάκια με σουσάμι στο φούρνο

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 55λ
  • Έτοιμο σε: 1:25 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

4μπούτια κοτόπουλου
Χυμό 1 λεμονιού
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.ρίγανη
2κ.σ.μουστάρδα
1κ.σ.πάπρικα
1κ.γλ.κύμινο
1κ.γλ.μπούκοβο
1κ.γλ.κάρυ
1κ.γλ.σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά με το λάδι,τις σκελίδες σκόρδου, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος τα μπουτάκια και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα, να πάει παντού. Τα αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ ή τουλάχστον 2 ώρες. Την επόμενη μέρα τα τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα του σκεύους. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκινήσουν τα μπουτάκια μας. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με πουρέ ή φρέσκιες τηγανιτές πατατούλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *