Loader

Παστίτσιο κοτόπουλου με χυλοπίτες

2013-08-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

*Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστείτε το κοτόπουλο με μανιτάρια ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας και αντι για αυγό να ρίξετε μερικές κουταλιές κρέμα γάλακτος ή φυτικού γάλακτος.

Συστατικά  

1στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ψιλ/νο
200γρ.χυλοπίτες χωριάτικες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.αλεύρι
200γρ.διάφορα τυριά τριμμένα
200ml γάλα
2κ.σ.βούτυρο
2αυγά χτυπημένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να βράσει και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά επίσης το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Βάζουμε τις χυλοπίτες σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρεξάκι και από πάνω διασκορπίζουμε το κοτόπουλο. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Αλατοπιπερώνουμε την κρέμα και ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο , το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.