Loader

Πένες με σαρδέλες κονσέρβας

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

250γρ.πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας

1κρεμμύδι ψιλ/νο

10ελιές Καλαμών ,χωρίς κουκούτσι και ψιλ/νες

1κ.σ.κάππαρη

1/2ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο

Χυμό 1 λεμονιού

Μπούκοβο

Αλατοπίπερο

2-3κ.σ.λάδι

1κονσέρβα σαρδέλες σε λάδι ,χωρίς το κόκαλο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι από τις σαρδέλες και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το σιγοψήνουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το λάδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *