Loader

Πάστα λιαστής ντομάτας με θυμάρι

2015-02-14
  • Ποσότητα: 1 βάζο
  • Χρόνος προετοιμασίας: 3:10 ω
  • Έτοιμο σε: 3:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

17/2/15

Πάστα λιαστής ντομάτας με θυμάρι για να σερβίρουμε με τη ζεστή λαγάνα. Θα την λατρέψετε για όλη τη διάρκεια του χρόνου!

sundriedtompaste (1)

Συστατικά

  • 80gr.Λιαστές ντομάτες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκο θυμάρι
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε στο λάδι μας ή σε χλιαρό νερό τις ντομάτες και τις αφήνουμε 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.

Βήμα 2

Την επόμενη, τις στραγγίζουμε φυλώντας το λάδι, ενώ αν τις έχουμε μουλιάσει σε νερό, το πετάμε. Τις βάζουμε στο multi μαζί με το θυμάρι και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι, μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη πάστα.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα, μέχρι να το καταναλώσουμε. Σερβίρεται σαν άλειμμα σε ψωμί, με ζυμαρικά ή τοποθετούμε πάνω σε ένα κομμάτι τυρί φέτα και τα ψήνουμε όλα μαζί σε αλουμινόχαρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *