Loader

Ντακοσαλάτα Παριανή

2014-08-21
  • Servings: 2
  • Prep Time: 20λ
  • Ready In: 20λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/8/14

Ντακοσαλάτα Παριανή από τις φετινές μας διακοπές με κριθαροκουλούρα, ντομάτα, σύκα, κάππαρη και ξινομυζήθρα από το όμορφο νησί της Πάρου βέβαια.

prsntakosalata (2) prsntakosalata (3)

Ingredients

  • 1 κριθαροκουλούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 120gr. Κοτόπουλο βραστό, ψιλοκομμένο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ξινομυζήθρα Πάρου ή άλλο αντίστοιχο
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 3-4 σύκα καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι λόλα σαλάτα, ψιλοκομμένη ή ότι πράσινο σαλατικό θέλουμε
  • 3-4 πράσινες ελιές κομμένες σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγη ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι baslamico

Method

Step 1

Κομματιάζουμε την κριθαροκουλούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Αν είναι πολύ σκληρή ή την προτιμάμε περισσότερο μαλακή, μπορούμε να την ραντίσουμε με λίγο νερό.

Step 2

Κόβουμε τη ντομάτα από πάνω ,σε μικρά κυβάκια ώστε να ποτίσει η κριθαροκουλούρα με τα υγρά της . Προσθέτουμε τη πράσινη σαλάτα, το τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Step 3

Διασκορπίζουμε από πάνω το κοτόπουλο, την κάππαρη, τις ελιές και τα συκά κομμένα σε μέγεθος της επιλογής μας.

Step 4

Ραντίζουμε με λάδι και ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να την κρατήσουμε χωρίς της προσθήκη λαδιού και ξυδιού, στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις, να μαλακώσει το παξιμάδι περισσότερο ή να είναι πιο δροσερή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *