Loader

Μπαρμπούνια με σάλτσα σαβόρο

2013-07-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

1κιλό μπαρμπούνια ή κουτσομούρες

Αλεύρι

Αλάτι

Λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

2κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1/2φλ.σταφίδες ξανθές

1φλ.κρασί λευκό

2φύλλα δάφνης

1κ.σ.δενδρολίβανο

1σκελ.σκόρδο κομμένη σε φέτες

Αλατοπίπερο

1/4φλ.ξύδι από κόκκινο κρασί

1κ.γλ.κύμινο

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 30 λεπτά περίπου. Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη δάφνη, το αλατοπίπερο, το κύμινο και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί μαζί με τις σταφίδες και το ξύδι μόλις απορροφηθεί λίγο το κρασί. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε στο μάτι για περίπου 5-6 λεπτά ακόμα. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια σε καυτό λάδι. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στα ψάρια και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *