Loader

Μπάρες σοκολατένιων δημητριακών

2015-06-11
  • Ποσότητα: 8-12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/6/15

Μπάρες σοκολατένιων δημητριακών που έμειναν. Υγιεινές, χειροποίητες και πεντανόστιμες.

chococerealbars (1) chococerealbars (2)

Συστατικά  

για τη βάση:

3 φλιτζάνια διάφορα σοκολατένια δημητριακά

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

4 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Για την επικάλυψη:

200gr. Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη

1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη

2 μπάρες δημητριακών, θρυμματισμένες (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Για την βάση: Βάζουμε σε ένα μπολ τα δημητριακά και τη βρώμη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι με το φυστικοβούτυρο, να λιώσουν χωρίς να βράσουν και τα ρίχνουμε στο μείγμα δημητριακών. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Βήμα 3

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο (8Χ8) ταψάκι και απλώνουμε μέσα τη βάση πιέζοντας την από πάνω με τη βοήθεια ενός κομματιού λαδόκολλας. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ βάζουμε στο multi τους χουρμάδες , το κακάο και το βούτυρο και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Αν οι χουρμάδες δεν είναι αρκετά μαλακοί, τους μουλιάζουμε για 10 λεπτά σε ζεστό νερό και τους στραγγίζουμε, πριν τους βάλουμε στο multi με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 5

Απλώνουμε το μείγμα της επικάλυψης πάνω στη βάση δημητριακών με τη βοήθεια ενός κομματιού λαδόκολλας. Διασκορπίζουμε από πάνω τις θρυμματισμένες μπάρες δημητριακών, αν τις χρησιμοποιήσουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 6

Κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *