Loader

Μεσογειακή τονοσαλάτα

2013-06-29
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

100γρ.ζυμαρικά βίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κονσέρβα τόνος σε λάδι
3κ.σ.αρακάς βρασμένος
3λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί
1κ.σ.βασιλικός φρέσκος ή ξερός
1/3φλ.λάχανο ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις βίδες και το λάχανο σε βαθύ πιάτο. Διασκορπίζουμε τον αρακά και τις λιαστές ντομάτες. Ρίχνουμε μέσα στο πιάτο τον τόνο στραγγισμένο από το λάδι του. Σε βάζο με καπάκι βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το λιωμένο σκόρδο και το αλατοπίπερο. Το ανακινούμε καλά και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα μας. Την ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *