Loader

Μαριναρισμένα μοσχαρίσια σουβλάκια

2013-11-29
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

29/11/13

Είναι κιόλας τέλος Νοέμβρη και πρώτη φορά που δεν έχω ακόμα στολίσει, πέρα από κάτι σκόρπια μαξιλαράκια  και πετσετάκια. Ίσως δεν βοήθησαν και ιδιαίτερα οι μέρες, που αν εξαιρέσεις τις βροχές κατά διαστήματα, έβγαλε πολύ λίγο κρύο, στην Αττική τουλάχιστον, και ακόμα, εμένα τουλάχιστον με ξεσηκώνει περισσότερο να βγω βόλτα για το περπάτημα μου από το να κάνω διάφορα στο σπίτι.

Έκανα και δηλώσεις στον αγαπημένο μου πως φέτος δεν έχει από εμένα κουραμπιέδες και μελομακάρονα – τα μελομακάρονα το νοιάζουν περισσότερο, οπότε είμαστε εν αναμονή πότε θα ετοιμάσει , παραδοσιακά και κλασικά, όπως και κάθε χρόνο, η μαμά του. Η οποία να σημειώσουμε ότι φουρνίζει τα παραδοσιακά αυτά ελληνικά γλυκά για 5 σπίτια (το δικό μας, το δικό της και άλλων 3 κορών) , συν ότι ετοιμάσει για να δώσει γενικά. Αυτά είναι κουράγια και εγώ κάνω δηλώσεις μη ψησίματος θα μου πείτε.

Πάντως , αν και έχω περιορίσει λίγο τα γλυκά μιας και έχουμε μπει και οι 2 μας στο σπίτι σε ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, οπότε και αυτά τα λίγα που κάνω ,είναι περιορισμένων θερμίδων  (ευτυχώς), αλλά όχι πολύ ικανοποιητικά για τον ουρανίσκο του καλού μου, που προτιμά τα πιο σοκολατένιο και σιροπιαστά, τουλάχιστον το καθημερινό φαγάκι δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι μας και για τα γλυκά, να ναι καλά οι φίλοι και οι συγγενείς… χεχεχε

Για σήμερα λοιπόν το τραπέζι μας θα φιλοξενήσει, για πολύ λίγη ώρα πιστέψτε με, κάτι φανταστικά μαριναρισμένα μοσχαρίσια σουβλάκια  που με το σησαμέλαιο αλλά και το καβουρδισμένο σουσάμι θα δώσουν αυτό που χρειάζεστε για ένα μεσημέρι Παρασκευής. Ένα νόστιμο φαγάκι ενόψει Σαββατοκύριακου. Έτσι για να μας πάει καλά!

Συστατικά  

½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια

1/3 του φλιτζανιού soya sauce

4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Αλατοπίπερο

Μια πρέζα πιπέρι καγιέν

Σουσάμι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος σε καλαμάκια από σουβλάκια. Αν θέλουμε στο ενδιάμεσο κάθε κομματιού μπορούμε να βάλουμε ένα κομμάτι πιπεριά ή ντοματίνια. Βάζουμε στο multi τη soya, τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, την ζάχαρη, το καγιέν και λίγο αλατοπίπερο, γιατί η soya είναι από μόνη της αλμυρή.

Βήμα 2

Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε φαρδύ σκεύος με καπάκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε στο multi. Τα κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή ακόμα καλύτερα, ολόκληρο το βράδυ.

Βήμα 3

Την επόμενη τα ακουμπάμε σε σχάρα ταψιού φούρνου που έχουμε γεμίσει με νερό ως τη μέση και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με τα υγρά της μαρινάδας. Τα ψήνουμε στο γκριλ στους 220C για 30-40 λεπτά, ανάλογα πόσο ψημένα τα προτιμάμε, γυρνώντας τα από την άλλη πλευρά κατά διαστήματα και αλείφοντας ελαφρά με όση μαρινάδα έχει μείνει.

Βήμα 4

Επίσης προσέχουμε να έχει πάντα νερό το ταψί μας, ώστε να κρατήσουν τα σουβλάκια την υγρασία τους εσωτερικά και να γίνουν τραγανά απ’ έξω. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι για να σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.foodswoon.com/korean-beef/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *