Loader

Μανιταρόσουπα με κάστανα και κόκκινες πατάτες

2015-12-08
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

23/12/15

Μανιταρόσουπα με κάστανα και κόκκινες πατάτες για πρώτο πιάτο στο εορταστικό τραπέζι.

mushchestpot (3) mushchestpot (4)

Συστατικά

  • 3 κόκκινες μικρές πατάτες ή ότι πατάτες προτιμάτε
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι βρασμένα κάστανα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • Αλατοπίπερο
  • 2 μεγάλα μανιτάρια Portobello κομμένα σε λωρίδες ή όπως μας αρέσει
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Παρμεζάνα σε φλοίδες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις πατάτες ψιλοκομμένες και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κάστανα ψιλοκομμένα, κρατώντας λίγα για το σερβίρισμα. Μαγειρεύουμε άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να πήξει η σούπα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή διασκορπίζοντας από πάνω τα κάστανα που κρατήσαμε, μαϊντανό ή / και παρμεζάνα αν τα χρησιμοποιήσουμε και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *