Loader

Μανέστρα με μύδια και φινόκιο

2013-07-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

 

½ κιλό μύδια

1κρεμμύδι ψιλ/νο

Λάδι

1φινόκιο ψιλ/νο

1/2φλ.λευκό κρασί

1φλ.χυμός ντομάτας

2/3φλ.κριθαράκι χονδρό

3φλ.ζεστό νερό

Αλατοπίπερο

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά το νερό όταν το απορροφάει και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε και τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όσο είναι ακόμη ζουμερό και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *