Loader

Μακαρόνια με κιμά της Ζαννέτ

2013-08-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλ/νο

2 σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος

3κ.σ.λάδι

αλατοπίπερο

1 συσκ.χυμός ντομάτας

1/2 ποτ.κρασί λευκό

1/2κ.γλ.ζάχαρη

1κ.σ.garaam masala (μπαχαρικό σε μαγαζια με μπαχαρικά)*

2κ.σ.βούτυρο

1 συσκ.μακαρόνια Νο6

*Ινδικό μπαχαρικό,μέιγμα κόλιανδρου, κύμινου,κανέλα,τζίντζερ μοσχοκάρυδου,μπαχαριού,σέλερυ,γαρύφαλλου,μουστάρδας,τσίλι,μάραθου Τα έχει όλα!!!! .

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε νερό να βράσει και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και βουτυρώνουμε.Ρίχνουμε αν θέλουμε και λίγο αλατάκι. Εντωμεταξύ σωτάρουμε σε κατσαρολάκι που έχουμε ζεστάνει το λάδι,το κρεμμύδι,το σκόρδο και τον μαιντανό.Ρίχνουμε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε και προσέχουμε να απλώσει καλά και να μην μας γίνει μπαλίτσες. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.Μόλις εξατμιστούν ελαφρά τα υγρά,ρίχνουμε τη σάλτσα,την ζάχαρη, το garaam masala και 1/2-1 ποτ.νερό ανάλογα με το πόσο αραιή ή πηκτή θέλουμε τη σάλτσα.Βράζουμε να πήξει η σαλτσούλα μας για 30 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας ή άλλο τυράκι της προτίμησης μας.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *