Loader

Απόλυτα πράσινη σαλάτα

2016-04-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

9/4/16

Απόλυτα πράσινη σαλάτα για απόλυτη αποτοξίνωση. Υγιεινή διατροφή στο έπακρο σε ένα πιάτο που θα «καθαρίσει» τον οργανισμό μας και θα μας χορτάσει νόστιμα.

greendetox (1) greendetox (2)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
  • ¼ του φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο
  • ½ αβοκάντο, ώριμο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε το αβοκάντο και το ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα και ανακατεύουμε να ενωθεί καλά. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 2 ημέρες το πολύ.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 5-6 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράσει. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπολ. Αν μας αρέσει, μπορούμε να καταναλώσουμε το μπρόκολο ωμό ,αρκεί να το πλύνουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε στο μπολ το αγγούρι, το σέλερι και το λάχανο και διασκορπίζουμε μπόλικα φιστίκια.

Βήμα 4

Περιχύνουμε με το μείγμα αβοκάντο και σερβίρουμε ή ανακατεύουμε και σερβίρουμε μετά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *