Loader

Μαγειρίτσα με μανιτάρια και ρύζι

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1μαρούλι χοντροκομμένο
1/2ματσάκι άνιθος
1/2ματσάκι μαιντανός
Λάδι
Αλατοπίπερο
1 1/2λίτρο ζωμός λαχανικών
2αυγά
Χυμός λεμονιού
1/3φλ.ρύζι γλασέ
1κ.γλ.κορν φλάουρ
3κρεμμυδάκια φρέσκα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τον άνιθο, τον μαιντανό, τα μανιτάρια και το μαρούλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με τα αυγά, όσο χυμό λεμονιού μας αρέσει, το κορν φλάουρ και λίγο από το ζωμό της σούπας και το ρίχνουμε στη μαγειρίτσα. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.