Loader

Πανσετάκια τσίλι με lime και μπύρα

2013-11-05
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

5/11/13

Αν έχετε την εντύπωση πως επειδή είμαι cookmania  έχω κάθε μέρα απάντηση στο κλασικό ερώτημα «Τι θα φάμε σήμερα;», κάνετε λάθος.

Γιατί να μαγειρέψω πράγματα διάφορα δεν μου είναι δύσκολο αλλά να κάνω κάτι για το μεσημεριανό τραπέζι που να έχει κοινή βάση για εμένα και τον καλό μου (π.χ. κρέας ή κοτόπουλο ή όσπρια) εκεί γίνεται λιγουλάκι δύσκολο.

Είναι και Τρίτη(άσχετο :p). Έχει μπει και ο Νοέμβρης και έχω αγχωθεί με τις γενικές καθαριότητες του σπιτιού ενόψει γιορτών. Ετοιμάζω και τα εορταστικά μενού, ώστε να έχετε έτοιμες λύσεις, οικονομικές και νόστιμες, έγκαιρα, ώστε να προγραμματιστείτε και εσείς.Να στρώσουμε και χαλιά κάποια στιγμή. Στα καπάκια να δούμε τι θα κάνουμε με το χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος, που έχουμε λιγότερο χώρο στο σαλόνι.Ουφ, που χρόνος για μαγειρικές σκέψεις.

Κατέληξα λοιπόν σε πανσετάκια, για το αγόρι μου σε μια εξωτική παραλλαγή τηγανιάς με χυμό lime, που το υποστηρίζει και μπύρα αντί κάποιου κρασιού ας πούμε, για μια ελαφριά δροσερή αίσθηση του χοιρινού, που είναι από αρκετά πικάντικο εξαιτίας του τσίλι. Το συνοδευτικό το αφήνω πάνω σας!

Και για μένα βλέπουμε…μάλλον κάποια τεράστια σαλάτα, μιας και οι πειραματισμοί μου για την καλύτερη γιορτινή σαλάτα, δεν έχουν τελειωμό!

Καλή μέρα σε όλους!

Συστατικά  

600gr. Πανσέτες ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Χυμός 1 lime

330 ml μπύρα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη

1κουταλιά του γλυκού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή ξερή, ότι έχουμε

2 φύλλα δάφνης

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια από τις πανσέτες αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει απ’ όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Αφήνουμε να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το χυμό lime και πασπαλίζουμε με το τσίλι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την μπύρα να τα καλύψει καλά.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί καλά το αλκοόλ και να αρχίσει να τηγανίζεται στο λαδάκι του. Σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *