Loader

Λουκάνικα με γραβίερα Κρήτης

2013-06-08
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

2 χωριάτικα λουκάνικα

4 πιπεριές κέρατο
100 gr. γραβιέρα Κρήτης σε κύβους
3/4 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Θυμάρι
Μπούκοβο
Πιπέρι πράσινο
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Kόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια και τις πιπεριές. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα λουκάνικα. Περίπου 3-4 λεπτά πρίν ψηθούν προσθέτουμε τις πιπεριές και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Μόλις ροδίσουν οι πιπεριές σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το μέλι,το ξύσμα και τα μυρωδικά,αλατίζουμε ελαφρά και βράζουμε μέχρι να 5-6 λεπτά,ετσι ώστε να δέσουν τα υγρά. Βάζουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές σε πιατέλα,ρίχνουμε τους κύβους της γραβιέρα και περιχύνουμε με την καυτή σάλτσα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *