Λουκάνικα με γραβίερα Κρήτης
2013-06-08- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 χωριάτικα λουκάνικα
4 πιπεριές κέρατο
100 gr. γραβιέρα Κρήτης σε κύβους
3/4 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Θυμάρι
Μπούκοβο
Πιπέρι πράσινο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Kόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια και τις πιπεριές. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα λουκάνικα. Περίπου 3-4 λεπτά πρίν ψηθούν προσθέτουμε τις πιπεριές και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Μόλις ροδίσουν οι πιπεριές σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το μέλι,το ξύσμα και τα μυρωδικά,αλατίζουμε ελαφρά και βράζουμε μέχρι να 5-6 λεπτά,ετσι ώστε να δέσουν τα υγρά. Βάζουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές σε πιατέλα,ρίχνουμε τους κύβους της γραβιέρα και περιχύνουμε με την καυτή σάλτσα..