Loader

Λουκάνικα με γραβίερα Κρήτης

2013-06-08
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2 χωριάτικα λουκάνικα

4 πιπεριές κέρατο
100 gr. γραβιέρα Κρήτης σε κύβους
3/4 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Θυμάρι
Μπούκοβο
Πιπέρι πράσινο
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Kόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια και τις πιπεριές. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα λουκάνικα. Περίπου 3-4 λεπτά πρίν ψηθούν προσθέτουμε τις πιπεριές και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Μόλις ροδίσουν οι πιπεριές σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το μέλι,το ξύσμα και τα μυρωδικά,αλατίζουμε ελαφρά και βράζουμε μέχρι να 5-6 λεπτά,ετσι ώστε να δέσουν τα υγρά. Βάζουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές σε πιατέλα,ρίχνουμε τους κύβους της γραβιέρα και περιχύνουμε με την καυτή σάλτσα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.