Loader

Λευκό μπριαμ και ψάρια με λαδολέμονο κάππαρης

2016-01-12
lefkompriamkapp (1)lefkompriamkapp (2)lefkompriamkapp (3)lefkompriamkapp (5)lefkompriamkapp (6)lefkompriamkapp (8)
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

12/1/16

. Ένα τύπου αλα πολίτα με έντονη μυρωδιά άνηθου και μέντας συνοδεία από ψάρι της επιλογής μας, ψημένο στο φούρνο, στο γκριλ, στα κάρβουνα με ένα λαδολέμονο διαφορετικό. Μοσχομύρισε ο τόπος και μου τρέχουνε τα σάλια.

lefkompriamkapp (4) lefkompriamkapp (7)

Συστατικά  

Ψάρια της επιλογής μας

Για το λαδολέμονο:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμό από ½ λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

1 κουταλιά του γλυκού κάππαρη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λευκό μπριαμ:

2-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια

1 φλιτζάνι αρακάς

4-5 καρδιές αγκινάρας

3 καρότα κομμένα σε κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας φύλλα μέντας ψιλοκομμένα

1/3 του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλατοπίπερο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Για το λαδολέμονο: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα. Αν είναι πολύ ρευστό συμπληρώνουμε λίγο νερό. Το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα2

Για το λευκό μπριαμ: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα3

Προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι νερό και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά, ελέγχοντας στο ενδιάμεσο αν χρειαστεί επιπλέον νερό. Ρίχνουμε τα μυρωδικά , ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.

Βήμα4

Σερβίρουμε τα ψάρια ψημένα όπως προτιμάμε, μαζί με το λαδολέμονο κάππαρης και δίπλα το λευκό μπριαμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *