Loader

Λαχανόπιτα με σελινόριζα

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες (περιέχει 5 φύλλα)

Λάδι

Αλατοπίπερο

3φλ.λάχανο ψιλ/νο

1μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες

1μικρή σελινόριζα τριμμένη

1μεγάλο καρότο τριμμένο

1/2φλ.νερό

1φλ.φέτα θρυμματισμένη

1/2φλ.κασέρι τριμμένο

3αυγά

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάχανο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα μαζί με το νερό και τα αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά , τα τυριά και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα κρατάμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τα 3 φύλλα, σταυρωτά, λαδώνοντας τα πριν βάλουμε το επόμενο. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε από πάνω το 4ο φύλλο, το λαδώνουμε και τελειώνουμε με το τελευταίο. Γυρίζουμε τα φύλλα όμορφα προς τα μέσα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με νερό ανακατεμένο με λάδι. Την χαράσουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *