Loader

Κριτσίνια μπύρας με παρμεζάνα και κάρυ

2014-03-19
  • Yield: 35-40 κομμάτια
  • Prep Time: 50λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 1:10 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

19/3/14

Κριτσίνια μπύρας με παρμεζάνα και κάρυ. Τραγανά, πικάντικα και πανεύκολα. Το σχήμα που θα τους δώσετε το αφήνω στα κέφια και την όρεξη σας γιατί η ζύμη είναι τόσο εύπλαστη που θα τσουλήσει στα χέρια σας με απίστευτη ευκολία!

beergrissini (4) beergrissini (5)

Ingredients

  • 1- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • Αλατοπίπερο
  • ¾ του φλιτζανιού μπύρα
  • ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα με μέλι (αν δεν έχουμε ανακατεύουμε ότι μουστάρδα έχουμε με μέλι σε αναλογιά 2:1)
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Κάρυ για το πασπάλισμα

Method

Step 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την μπύρα με το μισό περίπου αλεύρι. Ανακατεύουμε να αποκτήσουμε ένα ρευστό σχεδόν μείγμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κάρυ, με τελευταίο το αλεύρι που το ρίχνουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας.

Step 2

Ετοιμάζουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή την οποία μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη. Το κρατάμε στην άκρη για μισή ώρα.

Step 3

Στη συνέχεια πλάθουμε ένα μακρόστενο ρολό ζύμης και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια όσο μισό δάχτυλο. Τα πλάθουμε σε λεπτό μακρόστενο σχήμα ή ότι σχήμα προτιμάμε και τα ρολάρουμε στο κάρυ.

Step 4

Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση το ένα από το άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 17-20 λεπτά.

Step 5

Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές σκεύος για να τα φυλάξουμε περισσότερες μέρες φρέσκα ή σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *