Loader

Κρασάτα λουκάνικα με πουρέ πατάτας

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2λουκάνικα κομμένα στη μέση

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.μουστάρδα

2φέτες μπέικον ψιλ/νες

1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1φλ.λευκό κρασί

1κ.σ.αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

3πατάτες βρασμένες και λιωμένες

Αλατοπίπερο

1κ.σ.βούτυρο

1φλ.γάλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα λουκάνικα καλά κι από τις 2 πλευρές. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά όλα μαζί. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε τις πατάτες με το βούτυρο, το γάλα και το αλατοπίπερο μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τον πουρέ και τη σάλτσα με το μπέικον και τη μουστάρδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.