Loader

Δροσερό γκοφρετογλυκό

2016-05-08
  • Μερίδες: 8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

8/5/16

Τι να ετοιμάσουμε για τη γιορτή της μητέρας φέτος; Δροσερό γκοφρετογλυκό που θα φάμε σαν γλυκό αλλά και σαν παγωτό είναι μια πολύ καλή ιδέα που συμβαδίζει τέλεια με την εποχή.Είναι εύκολο, μπισκοτένιο και θα αρέσει σε όλους.

gofretsw (2) gofretsw (3)

Συστατικά

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά morfat σαντιγί
  • 1-2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ φλιτζάνι γκοφρέτες σοκολάτας, χοντροκομμένες
  • 200gr. κουβερτούρα
  • 1 ½ πακέτο μπισκότα απλά (περίπου)
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροτριμμένα
  • Γάλα για τα μπισκότα

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την φυλάμε ζεστή. Χτυπάμε στο μίξερ το morfat με το ζαχαρούχο και τη βανίλια.

Βήμα 2

Απλώνουμε μια στρώση ελαφρώς βρεγμένα σε γάλα μπισκότα σε πυρέξ, ταψάκι ή άλλο μακρόστενο σκεύος της επιλογής μας. Τα καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με γκοφρέτες, αμύγδαλα και σοκολάτα.

Βήμα 3

Συνεχίζουμε με μια στρώση βρεγμένα μπισκότα και ομοίως με πριν μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να ολοκληρώσουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 4

Το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει εντελώς και να «δέσει». Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν το έχουμε στην κατάψυξη το διατηρούμε περισσότερες μέρες και το βγάζουμε 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε για να μπορούμε να το κόψουμε ομοιόμορφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *