Loader

Κράκερ σπιτικά Part 2 με αλεύρι ολικής άλεσης

2013-12-07
  • Ποσότητα: 8 κομμάτια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

7/12/13

Για του λόγου το αληθές και σήμερα κοντά σας με κράκερ σπιτικά με αλεύρι ολικής άλεσης . Ο παροξυσμός crackers καλά κρατεί και το αγόρι μου έχει αρχίζει να με προειδοποιεί πως αν δεν χαλαρώσω λίγο θα μου κάψει το φούρνο… αχαχχααχα. Αστειεύομαι φυσικά, αν και είμαι λίγο πικραμένη που δεν έχει συμμεριστεί το μέγεθος της γευστικής μου χαράς, μιας και τα γούστα μας, διαφέρουν παρασάγγας. Του υποσχέθηκα να τα κάνω σύντομα και σε πιο γλυκιά παραλλαγή, κάτι με καστανή ζάχαρη και κανέλα ας πούμε που θα είναι ότι πρέπει για πρωινά γιορτινά γεύματα και εγώ θα συνεχίζω να τρώω χαλαρά τα αλμυρά μου. Καλύτερα, περισσότερα για μενα!

crackpart22crackpart25

Συστατικά  

1 και ¾ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων

2/3 του φλιτζανιού νερό

¼ του φλιτζανιού ηλιέλαιο

Αλατοπίπερο

1/3 του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου

Ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα λεκανάκι όλα τα υλικά εκτός από τον ηλιόσπορο και το μυρωδικό. Κάνουμε τη ζύμη , μπάλα και την αφήνουμε 20 λεπτά στην άκρη.

Βήμα 2

Έπειτα ρίχνουμε τον ηλιόσπορο και ζυμώνουμε να ενωθεί με την υπόλοιπη ζύμη. Την κάνουμε πάλι μπάλα και την κόβουμε σε 8 κομμάτια.

Βήμα 3

Ανοίγουμε σε καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια ένα ένα τα κομμάτια σε μακρόστενα φύλλα, σε ενδιάμεσο πάχος. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με ότι μυρωδικό χρησιμοποιήσουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *