Loader

Πιλάφι Pulao με κουνουπίδι

2014-01-13
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

13/1/14

Pulao από την Ασία και την Μέση Ανατολή ή αλλιώς πιλάφι, επίσης γνωστό ανά τον κόσμο σαν:  pilavplovpulaopolu και palaw.

Με κρέας, ψάρι  ή λαχανικά, κρεμμύδια, ζωμό και/ ή ξερά φρούτα αλλά και μυρωδικά μπαχαρικά, όπως και να το δοκιμάσετε είναι φανταστικό πιάτο, χορταστικό, πλήρες και υγιεινό!! Εγώ δεν πουλάω κάτι.. απλά σας παρουσιάζω το pulao μέσα από την δική μου οπτικογευστική γωνία και εσείς αποφασίζετε!

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι (που έμεινε)
  • ½ φλιτζάνι κουνουπίδι, κομμένο σε φουντάκια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • ½ κουταλιά της σούπας ginger garlic paste ή 1 σκελίδα σκόρδο και 1/3 της κουταλιάς του γλυκού τριμμένο ginger
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κυβάκια ή όπως μας αρέσει (εμένα είχε μείνει κομμένη πατάτα για τηγάνισμα και την έβαλα όπως ήταν)
  • ½ κουταλιά του γλυκού garam masala
  • Αλατοπίπερο 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Χυμός λεμονιού
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη

pulao2 (2)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος. Ρίχνουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες και το καρότο. Σοτάρουμε ελαφρά και με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το σκεύος.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το τσίλι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση με τα υγρά της.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το δυόσμο, το garam masala, τον κουρκουμά, την πάστα σκόρδου/ginger ή ότι χρησιμοποιήσουμε και 2/3 του φλιτζανιού νερό χλιαρό. Μαγειρεύουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε τα λαχανικά που κρατήσαμε στην άκρη.

Βήμα 4

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 5

Το μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος και το ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C.

Βήμα 6

Βγάζουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο για να σερβίρουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.jopreetskitchen.com/2013/11/cauliflower-masala-pulao-easy-lunch-box.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *