Loader

Κουνουπίδι με τσένταρ και ψαρονέφρι

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ

1μέτριο κουνουπίδι βρασμένο και χωρισμένο σε πολύ μικρά τουφάκια

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

4-5λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες

1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη

Αλατοπίπερο

Λάδι

Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί

1φλ.καπνιστό ψαρονέφρι ψιλ/νο

1κ.σ.πάπρικα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1 ½ κ.σ.βούτυρο

3/4φλ.αλεύρι

2φλ.γάλα

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1/2κ.σ.φύλλα δενδρολίβανου

5-6ίνες σαφράν

1φλ.τσένταρ τριμμένο

Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1φλ.γκούντα τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το ψαρονέφρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τέλος ρίχνουμε το κουνουπίδι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με φρυγανιά να πάει παντού. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κουνουπιδιού και το απλώνουμε σε όλο το ταψί. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και μόλις λιώσει ρίχνουμε ανακατεύοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Έπειτα λίγο λίγο ανακατεύοντας ρίχνουμε το γάλα. Πρέπει να αποκτήσουμε ένα μείγμα απαλό και όχι πολύ σφιχτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το σαφράν αραιωμένο σε ελάχιστο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τσένταρ. Ανακατεύουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα υλικά που βάλαμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *