Loader

Κοτόπουλο με ρύζι και κουνουπίδι στο slow cooker

2014-03-10
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 4:00 ω
  • Έτοιμο σε: 4:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

10/3/14

 Η πολυπόθητη συσκευή επιτέλους στα χέρια μου και το πρώτο φαγάκι κοτόπουλο με ρύζι και κουνουπίδι στο Slow Cooker!!! Δεν σας κρύβω ότι μελέτησα πολλές συνταγές, πολλές παραλλαγές και δυνατότητες και φυσικά το manual. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε πάντα και σε όλα τα καινούργια πράγματα που παίρνουμε στα χέρια μας. Χρυσή συμβουλή του αγοριού μου από τις πρώτες μέρες της γνωριμίας μας που τη μεταφέρω σε εσάς : READ THE MANUAL και μην το πετάξετε μέχρι να είστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν το έχετε ανάγκη.

slchickencauliflowerice (1) slchickencauliflowerice (4)

Συστατικά

  • 300gr. Φιλέτο κοτόπουλο ή 2 στήθη κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • Spray λαδιού με peperoncino (ή 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο )και ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 γεμάτο φλιτζάνι ρύζι της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα ανάμικτο parboiled και άγριο)
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • Αλατοπίπερο
  • 2 φλιτζάνια κουνουπίδι χωρισμένο σε τουφάκια
  • Χυμός λεμόνι ή ότι προτιμάμε για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψεκάζουμε τον πάτο της συσκευής μας με το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε και ακουμπάμε πάνω το κοτόπουλο, το ρύζι και αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι και ρυθμίζουμε τη συσκευή στο high. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 4 ώρες και το ανοίγουμε στο ενδιάμεσο του χρόνου (αν είμαστε σπίτι!!) να ελέγξουμε τα υγρά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό ζωμό ή νερό.

Βήμα 3

Μισή ώρα πριν την ολοκλήρωση ρίχνουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε ελαφρά. Το σερβίρουμε ζεστό ραντίζοντας αν θέλουμε με χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *