Loader

Κεφτεδάκια της Λαμπρής

2014-04-08
  • Servings: 2-4
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time:
  • Ready In: 20λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

8/4/14

Κεφτεδάκια της Λαμπρής γιατί ελληνικό γιορταστικό τραπέζι χωρίς παρελκόμενα όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται. Αυτή η συνήθεια των γιαγιάδων (από τα κατοχικά σύνδρομα) αλλά και των μαμάδων , απ’ ότι φαίνεται καλά κρατεί και στις επόμενες γενιές. Σε ταβέρνα παραγγέλνουμε ένα σκασμό, σε delivery κάτι επιπλέον για αργότερα και σε τραπέζια – καλέσματα στο σπίτι, ετοιμάζουμε φαγητό να τρως μια βδομάδα. Αν το τραπέζι είναι και γιορτινό, εκεί πια γίνεται ο χαμός. Οι νοικοκυρές επιδεικνύουν με καμάρι και χαρά όλες τις σπεσιαλιτέ τους με λογής λογής πιάτα και όποιος αντέξει. Γιατί πρέπει και να αντέξεις, μην παρεξηγηθεί ο οικοδεσπότης. Και μην φανταστείτε ότι σχολιάζω τρίτους γιατί καταρχάς αναφέρομαι στον εαυτό μου που αν ο άλλος δεν δοκιμάσει κάτι που σερβίρω, φτιαγμένο πάντα, από τα χεράκια μου το φέρνω βαρέως. Τα μπολάκια δε, είναι must για όποιον φεύγει από το σπίτι. Ευτυχώς που με «εκπαιδεύει» καλά ο καλός μου, που με τις ιδιαιτερότητες του στο φαγητό άρχισα να συνειδητοποιώ, πως δεν γίνεται  να επέμβω στα γευστικά του γούστα , όλες τις φορές αλλά το κάνω (με μεγάλη ικανοποίηση) στους λοιπούς αγαπημένους φίλους και συγγενείς και έτσι εξισορροπώ. Με τα δικά σας γούστα, πως τα πάω άραγε;

eastermeatballs (1) eastermeatballs (3) eastermeatballs (7)

Συστατικά  

200gr. κιμάς ανάμικτος (μοσχάρι και χοιρινό)

1 αυγό χτυπημένο

Αλατοπίπερο

Τσίλι σκόνη ή peperoncino ανάλογα τα γούστα (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή 1 σκορδάκι confit λιωμένο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα

¼ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα

½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή

½ κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο

½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/3 του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα

Αλεύρι για το πασπάλισμα

Λάδι για το τηγάνισμα

Method

Step 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και ρίχνουμε τα επόμενα 10 υλικά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά.

Step 2

Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος της προτίμησης μας και τα αλευρώνουμε ελαφρά.

Step 3

Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα σερβίρουμε αμέσως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *