Loader

Κατσικάκι με γιαούρτι στη γάστρα

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

3-4 κιλά κατσίκι

4 αυγά

½ γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδο

χυμό ενός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κατσίκι στη γάστρα να ψηθεί, αφού προηγουμένως μπήξουμε το σκόρδο (μικρά κομματάκια) σε διάφορα σημεία του κατσικιού, το αλατίσουμε και το πιπερώσουμε. Περίπου 1 μισή ώρα Περιχύνουμε με το λεμόνι. Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα και ρίχνουμε το γιαούρτι λίγο - λίγο ώστε να γίνει ένας χυλός. Παίρνουμε με βαθιά κουτάλα το ζουμί από το κατσίκι και αραιώνουμε τον χυλό (αυγά-γιαούρτι). Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυλό γύρω-γύρω από το κατσίκι και το ψήνουμε για 20΄ λεπτά περίπου. Ο χυλός σφίγγει και όταν κρυώσει κόβουμε μερίδες (τετράγωνα κομμάτια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *