Loader

Κατσικάκι με γιαούρτι στη γάστρα

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 2:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

3-4 κιλά κατσίκι

4 αυγά

½ γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδο

χυμό ενός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κατσίκι στη γάστρα να ψηθεί, αφού προηγουμένως μπήξουμε το σκόρδο (μικρά κομματάκια) σε διάφορα σημεία του κατσικιού, το αλατίσουμε και το πιπερώσουμε. Περίπου 1 μισή ώρα Περιχύνουμε με το λεμόνι. Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα και ρίχνουμε το γιαούρτι λίγο - λίγο ώστε να γίνει ένας χυλός. Παίρνουμε με βαθιά κουτάλα το ζουμί από το κατσίκι και αραιώνουμε τον χυλό (αυγά-γιαούρτι). Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυλό γύρω-γύρω από το κατσίκι και το ψήνουμε για 20΄ λεπτά περίπου. Ο χυλός σφίγγει και όταν κρυώσει κόβουμε μερίδες (τετράγωνα κομμάτια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *