Loader

Κατσίκι με πουρέ πατάτας και τρουφάκια λιαστής ντομάτας

2015-04-06
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:30 ω
  • Έτοιμο σε: 3:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

12/4/15

Κατσίκι με πουρέ πατάτας και τρουφάκια λιαστής ντομάτας. Πασχαλινό αλλά και ανοιξιάτικο πιάτο για gourmet καταστάσεις που θα εντυπωσιάσουν.

goateaster (1) goateaster (5)

Συστατικά  

Για το κατσίκι:

½ κιλό κατσίκι κομμένο σε κομμάτια (ή οποιοδήποτε κομμάτι για κατσαρόλα)

400ml χυμός ντομάτας

400ml νερό

1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

Μια πρέζα ζάχαρη

Αλατοπίπερο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες ή 1 ½ φλιτζάνι baby καρότα

½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι

½ κουταλιά του γλυκού βασιλικός

Για το πουρέ:

1 ½ κιλό πατάτες

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

½ φλιτζάνι γάλα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Αλατοπίπερο

 Για τα τρουφάκια( 16-20 τεμάχια):

1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα

¼ του φλιτζανιού σουσάμι και επιπλέον για την επικάλυψη

¼ του φλιτζανιού λιναρόσπορος κοπανισμένος

1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα και λίγο ακόμα για την επικάλυψη

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη και λίγο ακόμα για την επικάλυψη

1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες

3 ξερούς χουρμάδες

1 ½ κουταλιά της σούπας ταχίνι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το κατσίκι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το καρότο ,τον πελτέ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ο πελτές και η ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε προσεχτικά το κρέας, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ½ ώρες.

Βήμα 3

Για τον πουρέ: Εντωμεταξύ καθαρίζουμε και ρίχνουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό που βράζει για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε μπολ. Τις πιέζουμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο να γίνουν πουρές και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και φυλάμε σε ζεστό μέρος.

Βήμα 5

Για τα τρουφάκια: Μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες και τους χουρμάδες σε νερό , για ½ -1ώρα.

Βήμα 6

Βάζουμε στο multi τα αμύγδαλα, το σουσάμι, το λιναρόσπορο, την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τους χουρμάδες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 7

Χτυπάμε ξανά και προσθέτουμε αν χρειάζεται επιπλέον λάδι, χωρίς να τα κάνουμε αλοιφή. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια, μετρίου μεγέθους.

Βήμα 8

Ανακατεύουμε σουσάμι, πάπρικα και ρίγανη σε ένα βαθύ πιάτο και περνάμε εκεί μέσα τα τρουφάκια να κολλήσουν με το μείγμα. Ακουμπάμε σε πιάτο τα βάζουμε μέσα σε χάρτινες θήκες.

Βήμα 9

Μοιράζουμε τον πουρέ σε πιάτα και ακουμπάμε από πάνω κρέας και σάλτσα από το σκεύος. Διασκορπίζουμε τα τρουφάκια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *