Loader

Καρότα φρικασέ

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1κιλό καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μεγάλη πατάτα χοντροκομμένη
1/2ματσάκι άνηθος ψιλ/νος
1κρεμμύδι ψιλ/νο
3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1/2φλ.σέλινο ψιλ/νο
2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμό 2 λεμονιών
1φλ.λευκό κρασί
1κ.σ.κορν φλάουρ(προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε τα 2 είδη κρεμμυδιών. Ρίχνουμε τα καρότα και την πατάτα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου μισή ώρα. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σέλινο και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 15-20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε κουταλιές από το ζουμί του φαγητού μας ώστε να πάρουν τα αυγά ίδια θερμοκρασία με το υπόλοιπο φαγητό. Αν χρησιμοποιήσουμε το κόρν φλάουρ το συμπληρώνουμε και αυτό όσο χτυπάμε το αυγολέμονο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *