Loader

Σπαλομπριζόλα με μπύρα και μέλι στο slow cooker

2014-12-14
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

14/12/14

Σπαλομπριζόλα με μπύρα και μέλι στο slow cooker. Ένα νόστιμο κυριακάτικο φαγάκι που θα ευφράνει το είναι μας. Αν δεν είστε λάτρεις της μπύρας, συνδυάστε το με το αγαπημένο σας κρασί για πραγματικά σωστό σερβίρισμα.

slbeefhoneybeer (1) slbeefhoneybeer (7)

Συστατικά

  • 1 μεγάλη σπαλομπριζόλα, περίπου 350-400gr.
  • 1/4 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή 2 μικρά κεφάλια σκόρδο
  • 250ml μπύρα
  • 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού μέλι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού καπνιστό αλάτι ή ότι έχουμε
  • Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κρέας σε ένα φαρδύ σκεύος και το πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το θυμάρι.

Βήμα 2

Αλείφουμε με τα χέρια να πάνε παντού και το τοποθετούμε στον πάτο του slow cooker. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το μέλι και ραντίζουμε με την μπύρα. Κλείνουμε το καπάκι του σκεύους και ψήνουμε στο low για 10 ώρες.

Βήμα 3

Εναλλακτικά βάζουμε σε γάστρα ή ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, τα υλικά μας, συμπληρώνοντας νερό ή ζωμό και μαγειρεύουμε για 2 ώρες περίπου. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ραντίζοντας αν μας αρέσει λίγο χυμό λεμονιού , με συνοδευτικό της προτίμησης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *