Loader

Τραγανό κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και ξινόγαλα

2014-01-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

1/1/14

Με μια εξαίρεση τη γιορτή των Φώτων, ξαναμπαίνουμε και πάλι στη καθημερινή μας ρουτίνα που δεν μας χαλάει καθόλου, κρίνοντας κατ’ ιδίαν που με κουράζουν πάρα πολύ οι γιορτές γιατί με βγάζουν από το πρόγραμμα μου, όσο κουτό κι αν σας ακούγεται. Ενώ να, δείτε πόσο όρεξη για γράψιμο έχω σήμερα που θέλω να σας παρουσιάσω το φανταστικό μου τραγανό κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα και ξινόγαλα. Γιατί μπορεί να φάγαμε σε οικογενειακά τραπέζια τις προηγούμενες μέρες, πραγματικά πάρα πολύ νόστιμα φαγάκια αλλά αν δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν ή πως έχουν μαγειρευτεί, με πιάνει και μια λόξα (όλοι έχουμε τις παραξενιές μας)… Καλή χρονιά για άλλη μια φορά και πάμε για μαρινάρισμα: Όσο περισσότερο μείνει τόσο πιο μαλακό θα γίνει αλλά και με γρήγορο μαρινάρισμα γίνεται μια χαρά!!

Συστατικά  

4 κοπανάκια κοτόπουλου καθαρισμένα από την πέτσα

½ φλιτζάνι ξινόγαλα

½ φλιτζάνι μουστάρδα ή άλλη της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα μια γερμανική γλυκιά , που είναι για ψητά και πρόσθεσα επιπλέον πιπέρι για να γίνει και πικάντικο)

2 σκελίδες σκόρδο

1 ½ φλιτζάνι παξιμάδι τριμμένο

Αλατοπίπερο

Ξύσμα ½ λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το ξινόγαλα με τη μουστάρδα και μαρινάρουμε εκεί το κοτόπουλο 1 ώρα ως και όλο το βράδυ, αν έχουμε χρόνο.

Βήμα 2

Την επόμενη βάζουμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά και τα μεταφέρουμε σε βαθύ πιάτο. Τινάσσουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλο από το μείγμα ξινόγαλου και τα κυλάμε πάνω στο μείγμα παξιμαδιού.

Βήμα 3

Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρουμε αμέσως με πλούσια σαλάτα ή συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *