Loader

Καροτοριζότο με mix λαχανικών και γραβιέρα

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φλ.ρύζι για ριζότο

1καρότο τριμμένο

Λάδι

Αλατοπίπερο

Χυμός 1 μανταρινιού

4-5σταγόνες Tabasco

Γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

2 ½ φλ.ζωμός λαχανικών

1κρεμμύδι ψιλ/νο

1/2φλ.λευκό κρασί

1/2φλ.κατ/να ανάμικτα λαχανικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο αφού ζεσταθεί το λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό μανταρινιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό λίγο λίγο κάθε φορά που το απορροφάει. Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά και το Tabasco. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί λίγο. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό και διασκορπίζουμε από πάνω γραβιέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *