Loader

Καλοκαιρινές φακές

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φλ.φακές

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες

1μελιτζάνα κομμένη σε κύβους

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.ρίγανη

3φύλλα δάφνης

1φλ.χυμός ντομάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μαζί με 4φλιτζάνια νερό και τα σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αν τις θέλουμε λιγότερο πηχτές βάζουμε λίγο επιπλέον νεράκι. Τις τρώμε χλιαρές, σκέτες ή με ξύδι όπως και τις κανονικές φακές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *