Loader

Βασιλόπιτα 2014 χωρίς αλεύρι και βούτυρο

2013-12-28
  • Ποσότητα: 8 κομμάτια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 55λ
  • Έτοιμο σε: 2:55 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

31/12/13

Η βασιλόπιτα 2014 χωρίς αλεύρι και βούτυρο για μια τυχερή , γλυκιά και υγιεινή χρονιά!

Συστατικά  

3 αυγά

200gr. Αμυγδαλόψιχα τριμμένη, σκόνη κατά προτίμηση

1 μεγάλο πορτοκάλι

½ φλιτζάνι καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού ή κοντίτα

¼ του φλιτζανιού cranberries

½ φλιτζάνι καραμελωμένα αμύγδαλα , χοντροτριμμένα ή άλλος ξηρός καρπός της αρεσκείας μας

Μια πρέζα αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

1 βανίλια

Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το πορτοκάλι σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει για 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει. Το βάζουμε στο multi αφού κρυώσει λίγο και το πολτοποιούμε.

Βήμα 2

Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τα αυγά, τη σκόνη αμυγδάλου, το baking, το αλάτι και τη βανίλια. Τα χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε τα cranberries, τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τη ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψάκι που έχουμε στρώσει μια ελαφρά βρεγμένα λαδόκολλα ή αντικολλητικό ελαφρά λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι. Το απλώνουμε όμορφα και δεν ξεχνάμε το φλουρί!

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 55 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ξεφορμάρουμε και αφού το ακουμπήσουμε σε πιατέλα πασπαλίζουμε με όση ζάχαρη άχνη θέλουμε. Και του χρόνου!! Καλή χρονιά!

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.elanaspantry.com/christmas-cake/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *