Loader

Καλαμποκόψωμο στο τηγάνι

2014-09-21
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

26/9/14

Καλαμποκόψωμο στο τηγάνι. Ένα ψωμί διαφορετικό από τα συνηθισμένα, που θα φάμε σκέτο ή θα συνοδεύσουμε νόστιμες σούπες το χειμώνα.

skilcornbread (1) skilcornbread (4)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 2 αυγά
  • 1/4 του φλιτζανιού καλαμποκέλαιο και λίγο ακόμα για το τηγάνι
  • 1/4 του φλιτζανιού chives ή φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λαδοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας , τριμμένo

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δυο είδη αλευριού με το αλάτι, το baking και τη σόδα.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το ξινόγαλα και το καλαμποκέλαιο.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε τα δυο μείγμα και προσθέτουμε το τυρί και τα chives. Με ένα κουτάλι αναμιγνύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε πάνω σε μάτι με μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 5

Το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *